3 maart 2020

Algemene informatie

Refleks is de gezelligste en de enige korfbalvereniging in Rijswijk

Refleks is een vereniging waarbij plezier maken samengaat met prestatie. De vereniging streeft ernaar om iedere speler op zijn of haar niveau de mogelijkheid te geven zich te ontwikkelen in de sport.
Naast het korfballen zijn er veel gezellige activiteiten voor jong en oud. De organisatie hiervan wordt verzorgd door de (Jeugd) Ontspannings Commissie en kampcommissie.

Bij Refleks kun je ook terecht voor G-Korfbal en Bowls. Op deze website vertellen we je er graag meer over.

Waar zit Korfbalvereniging Refleks?
Gedurende de voorjaars- en zomerperiode (veld-seizoen) zijn wij op onze buitenvelden te vinden op Sportpark Prinses Irene (naast de Schilp). Op diverse doordeweekse avonden en in het weekend zijn de deuren geopend voor trainingen, wedstrijden of gewoon voor een gezellige babbel.

Tijdens de herfst- en winterperiode (zaal-seizoen) spelen wij met de jeugd in Sporthal de Schilp en met de senioren in de Marimbahal. Trainingen voor de allerkleinsten kunnen ook plaats vinden in diverse gymzalen verspreid over Rijswijk.

Gedurende het hele seizoen zijn de trainingen op dinsdag- en vrijdagavond (wijzigingen voorbehouden). De wedstrijden voor de jeugd zijn op zaterdag. De senioren spelen op zaterdag of zondag.

Toekomstvisie
Refleks wil zich in de toekomst steeds meer gaan richten op het gezonde aspect van sport. Of het nu gaat om de jongste Kangoeroe of de oudste senior, iedereen is het met ons eens dat sporten bijdraagt aan een gezonde levensstijl.

Voor wie is Korfbalvereniging Refleks
Op dit moment bestaat Refleks uit ongeveer 300 leden onder verdeeld over een aantal seniorenteams, jeugdteams en verder niet spelende leden en donateurs.
We proberen iedere speler op zijn of haar niveau de mogelijkheid te geven zich te ontwikkelen.

Kangoeroe Klup van 3 t/m 5 jaar
Speciaal voor kinderen in de leeftijdscategorie van 3 t/m 5 jaar heeft Refleks de Kangoeroe Klup. Bij de Kangoeroe Klup maken kinderen kennis met leuke, leerzame en verantwoorde spelvormen die speciaal voor deze leeftijdscategorie zijn ontwikkeld. Er wordt één keer per week getraind op zaterdagochtend van 10:00 tot 11:00 uur.

De Kangoeroe-training bestaat uit veel balgerichte spelletjes, waarbij de nadruk ligt op plezier maken. Als kinderen eraan toe zijn om wedstrijdjes te gaan korfballen, kunnen zij geleidelijk aan de overstap maken naar het “echte” korfballen in een F-team.

Pupil van 6 t/m 11 jaar (F-jeugd, E-jeugd, D-jeugd)
Aspirant van 12 t/m 15 jaar (C-jeugd, B-jeugd)
Junior van 16 t/m 18 jaar (A-jeugd)
Bij Refleks spelen alle jeugdteams op zaterdag en trainen twee keer per week op dinsdag- en vrijdagavond.

Senior vanaf 19 jaar
Bij Refleks kun je in een seniorenteam spelen vanaf 19 jaar. In welk team je speelt, hangt af van jouw kwaliteiten, mogelijkheden en wensen.

De selectie, bestaande uit Refleks 1 en Refleks 2, traint twee keer per week en spelen zowel in de zaal als op het veld op zaterdag. De andere seniorenteams trainen een of twee keer per week en spelen op het veld voornamelijk op zaterdag, en in de zaal op zondag.

Recreanten en ouders
Refleks heeft al een paar jaar een aantal enthousiaste recreanten en ouders die gezamenlijk trainen. Dit om fit te blijven en natuurlijk voor de gezelligheid. Iedereen die ook eens wil proberen om een balletje te gooien is van harte welkom.

Tijdens het veldseizoen trainen de recreanten op vrijdagavond.

G-Korfbal
Korfbalvereniging Refleks levert door het aanbieden van G-Korfbal een positieve bijdrage aan een gezonde, sportieve en sociale omgeving. Tevens worden mensen zonder en mensen met een beperking op deze wijze, onder geschikte begeleiding, dichter bij elkaar gebracht.

Leden die meedoen met G-Korfbal trainen op de vrijdagavonden. OP de zaterdagen worden de wedstrijden gespeeld. Hiervoor zijn de velden van Refleks beschikbaar tussen 11:00 en 12:00 uur.