13 mei 2020

D-jeugd

Klik op de afbeeldingen van de teams om meer te weten te komen over de D-pupillen

Refleks D1 Refleks D2 Refleks D3
 

Wedstrijdverslag 

Refleks D2 – Olympia D1

Zaterdag 26 maart 2022

Vandaag 26 maart staat de kampioenswedstrijd van de D2 op het programma. Na een succesvol veldseizoen is de lijn verder doorgezet in de zaal. Met een ongeslagen status gaan ze vandaag om 11.15 tegen Olympia van start. De basisopstelling van Refleks: Esther, Jolie, Zoë, Evy, Machiel, Mats, Duuk en John. De wissels zijn Marit en Marissa.

De D2 begint met balbezit, na een paar mooie passes wordt de bal onderschept door Olympia, ze komen er moeilijk uit. Mats onderschept. Machiel schiet op rand van de korf. Vrije worp voor Duuk. Mis. Het spel gaat over en weer. Weer een vrije worp. Mis. Jolie wordt gewisseld voor Marit. Marit scoort direct daarna de 1-0. In de volgende aanval scoort Zoë de 2-0. Daarna valt Olympia een paar keer aan maar zonder goal. Drie pogingen achter elkaar en uit de laatste scoort Zoë. Dat is weer 2 euro. Duuk scoort de 4-0. Wissel van kant.

Ook nu moet Refleks weer even op stoom komen. Mats zit er goed tussen en past op Esther die steeds mooi vrij loopt naar de korf en scoort 5-0. Marit verdedigt en uit een snelle counter scoort Evy, wat een mooi samenspel. Poging van Olympia maar ze hebben geen geluk; de bal stuit af van de rand van de korf. In de aanval die volgt bij Refleks scoort Evy een perfecte doorloop. De aanval blijft doorgaan; Mats scoort de 8-0. Machiel maakt de 9-0; het gaat nu heel snel. Met net geen dubbele cijfers gaat het team rusten.

Tweede helft begint. Het is weer even aftasten. Machiel verdedigt heel goed en pakt twee keer af. Duuk maakt die 10-0 na een mooie pass van Jolie. John maakt de 11-0. Olympia komt er niet meer aan te pas. En ook de 12-0 is van John.
Na een paar aanvallen over en weer is het raak voor Marit. Wissel van kant.

Machiel laat met een hoofdknik weten waar Evy heen moet lopen. Na de eerste keer al bijna een doelpunt, de tweede raak. 14-0 Evy.
Marissa krijgt een vrije worp helaas net niet.
Olympia scoort de aansluiting treffer 14-1. Het scoren stokt een beetje. Aanvallen zien er nog goed uit maar scherpte ontbreekt. Olympia blijft goed meedoen.
En ja hoor de scheids fluit af. Echt een topprestatie geleverd. Knap echt een teamprestatie. Bedankt Mischa, Lindsay en Jill voor het goede coachen.

 

Refleks D1 – TOP D1

19 maart 2022

De kampioenswedstrijd was in aantocht en nog wel tegen TOP! Een geduchte tegenstander. De vorige uitwedstrijd was met slechts 1 punt verschil gewonnen. Dat wordt niet makkelijk! Het team wilde zich optimaal voorbereiden en hoewel dinsdag voor de wedstrijd de zaal niet beschikbaar was voor de training, hees het team zich in de thermokleding en trainde op het veld.

Voor deze spannende thuiswedstrijd was het publiek in grote getale gekomen met ouders, broers, zussen, opa’s en oma’s. Zij zaten er klaar voor! Maar snel na aanvang van de wedstrijd leek Tom al een blessure te hebben. Gelukkig kon hij toch door. TOP startte fel en beide teams zaten er bovenop met verdedigen. En als snel 0-1, 0-2… Ook veel kansen voor Refleks, maar het duurde even voor het vak van Bas er 1-2 van maakte. En toch weer een punt voor TOP: 1-3. De spanning steeg bij het publiek, maar hè hè,  Tess zorgde dat ze met 2-3 de rust ingingen. De spanning en het strak verdedigen van beide kanten zorgden voor deze lage stand bij rust.

De 2e helft startte, de gezichten van het team staan gespannen. Evi viel in voor de zieke Kaylene. Een strafworp zorgde voor de gelijkmaker. Nu kunnen we opnieuw beginnen. Na de mooie gecreëerde kans zorgt Luke voor de 4-3, en na de time out zorgt het afstandsschot van Top voor een stand van 4-4. Er zijn meer kansen, maar de bal gaat er niet in. Helaas wordt een schot van Tess afgekeurd vanwege snijden.

Dan komt TOP terug en wordt het 4-5, 4-6. Vanuit goed samenspel kan Bas scoren en wordt het toch weer 5-6. Kaylene heeft weer energie en komt weer in het spel. Helaas wordt de bal verspeelt en kan Top vanuit een strafworp het 5-7 maken. Na de time out neemt Stijn revanche en wordt het 6-7. Revanche had TOP ook bedacht en het wordt weer 6-8. Hoe spannend wil je het hebben! Zaak is om de rust te bewaren en dan lukt het Elena om er 7-8 van te maken en Bas maakt de gelijkmaker: 8-8 , en Tess pakt door naar 9-8. Het publiek heeft het hart in de keel en vraagt zich af: Hoe lang nog, scheids? Dit is echt een wedSTRIJD.

Dan maakt Tess vanuit een strafworp het 10-8 , maar TOP ook weer 10-9. Vanuit een herwonnen rust lukt het dan toch om weer een kans te creëren naar 11-9 door Elena. Nog 1 minuut! Nog een gemiste kans en dan wordt er afgefloten! Het kampioenschap is te pakken, het team kan het zelf na deze strijd nog amper geloven.

Met de speech van Ron namens de JTC dringt het besef binnen dat ze kampioen zijn en verschijnen er lachen op de gezichten. De D1 en trainers worden hartelijk gefeliciteerd met deze overwinning die vanuit werklust gewonnen worden. Dit soort wedstrijden zijn enorm spannend, en tegelijkertijd kan het team hiervan het meest groeien, om voorbereid te zijn op de wedstrijden die nog zullen volgen. Veel dank en complimenten aan de trainers: Richard, Michelle en Marlin dat het team 1 stap voor op de tegenstanders houdt, zowel fysieke als presteren bij zo’n spannende wedstrijd!