13 mei 2020

E-jeugd

Klik op de afbeeldingen van de teams om meer te weten te komen over de E-pupillen

Refleks E1 Refleks E2 Refleks E3

Wedstrijdverslag

Fortuna E5 – Refleks E3
7 mei 2022

Competitie winst van de E3!🥳🥳

Op de mooie warme ochtend van 7 mei uit tegen Fortuna moest de E3 weer aan de bak.

De eerste tien minuten:
Spelers: Jeremy, Xander, Giel (als dame) en Isa.
Refleks kwam snel 1-0 achter door een goede grote dame van Fortuna. De E3 was niet onder de indruk en maakten snel de 1-1. Na het einde van een goede eerste tien minuten stond de E3 al 3-5 voor. Ik had vooraf aangegeven dat er goed gestart moest worden met goede passen en veel energy. Om direct een gat te slaan, wat redelijk lukte.

De tweede tien minuten:
Giel gewisseld voor Feline.
Na een snelle openingsgoal van Jeremy in de tweede tien minuten werd het gat even drie verschil totdat Isa net iets te laat door had dat zei tegen de goede dame stond en doorliet. Dit maakten de wedstrijd spannend maar daar had de E3 geen last van die maar bleef scoren in de tweede helft met veel goals van Jeremy en Isa. Eindstand van de tweede tien minuten: 5-9.

De derde tien minuten:
Giel ingewisseld voor Xander.
In deze derde tien minuten verliep het wat minder onscherpe passing, slecht kansen uitgezocht en niet scherp verdedigd. Gelukkig kon de tegenstander er geen gebruik van maken omdat ze hun ballen misten waardoor er na de derde tien minuten een verschil van vijf punten was, namelijk: 9-14.

De vierde/laatste tien minuten: 
Feline uitgewisseld voor Xander. Xander als dame.
De E3 dacht er al te zijn en liet het gat nog even naar drie punten gaan, maar na weer mooie goals van Isa en Jeremy verhoogde de einduitslag naar een mooie 11-17 van concurrent Fortuna. Goed gespeeld iedereen!🥳🥳

 
Refleks E3 – Achilles E5
2 april 2022

De E3 is ongeslagen kampioen! En wat is het een leuk positief team om mee te werken!

Vorige week is de E3 eigenlijk kampioen geworden. In een rechtstreekse confrontatie werd de nummer 2, Avanti, verslagen. De E3 wordt beurtelings geholpen door 4 enthousiaste F spelers. Voor hun aandeel in dit kampioenschap, is vooraf aan de wedstrijd tegen Avanti besloten het kampioensfeestje een week uit te stellen. Zo kan iedereen meevieren.

Gisteren was het kampioenschapsduel tegen Achilles. De inzet: ongeslagen kampioen! In de uitwedstrijd is Achilles ruim verslagen. Isa was die wedstrijd ‘los’ met 10 doelpunten. Hoe zou het vandaag gaan?

Achilles was niet naar Rijswijk gekomen om zich bij voorbaat bij een nederlaag neer te leggen en begon vol energie. 0-1 achter…. de E3 besefte zich dat ze de winst niet op een presenteerblaadje zouden krijgen, en gingen er meer voor werken. Iets strakker verdedigen, iets sneller naar een kans werken en vooral: duidelijker aangooien! Met mooie combinaties en ditto schoten bereikt de E3 een eindstand van 22-6. Een gemiddelde van 19 gescoorde doelpunten per wedstrijd!

Voor Isa blijkt Achilles de ideale tegenstander; zij was weer goed voor het merendeel van de treffers. Goed om te zien hoe jij als nieuwe speler al zo lekker weet mee te draaien!
Giel werkt hard. Waar zijn schoten dit keer geen doel treffen, laat hij steeds meer zien ook op andere manieren belangrijk te zijn voor het team.
Xander was altijd al de scherpschutter van het team. In de zaal heeft hij laten zien meer oog voor vrijstaande teamgenoten te krijgen. Belangrijk om een completere korfballer te worden!
Mirthe is de luis in de pels van aanvallers en staat met haar onderscheppingen aan de basis van veel aanvallen. Ook weet jij steeds beter de korf te vinden!
Jesslyn korfbalt met veel passie, daar kun je niet omheen! Met een grote glimlach staat ze haar mannetje in het veld.
Tess is van het lepe korfballen en wacht haar momentjes om aanvallend te shinen geduldig af.
Fedde is onvermoeibaar! Duikt op elke bal en scoort lekker mee. Mooi om te zien dat grotere tegenstanders jou geen angst in boezemen.
Feline is gaan de weg het seizoen steeds beter gaan korfballen. Jij durft ballen te stelen (ook al je dame een kop groter is) en schiet steeds meer mee. Jouw 4 doelpunten gisteren zijn dan ook geen verrassing, maar wel een mooie bevestiging!
En als laatste, maar zeker niet de minste: Jeremy! Als nieuwste lid heb jij gisteren eindelijk minuten gemaakt. En jij genoot zichtbaar! Refleks gaat ook nog veel plezier aan jou beleven als speler.

Het veld lonkt, en daarmee een nieuwe uitdaging voor de E3. Wij zijn in een zwaardere poule ingedeeld en zullen ook daar moeten laten zien wat wij geleerd hebben.

KVS E6 – Refleks E3
12 februari 2022
5e wedstrijd voor de E3.
 
Omdat KVS vorige week ‘ineens’ 20 doelpunten maakte, waren wij toch wel onder de indruk.
Thuis wonnen wij met 25-2, zou KVS flink sterker zijn geworden?
Elke wedstrijd trappen wij af door te benadrukken dat je zo goed bent als je laatste wedstrijd en dat wij ons de komende wedstrijd weer moeten bewijzen. Direct volle bak dus!
Isa had wat pech in het verkeer en sloot later aan.
Wij starten daarom met Xander, Giel, Mirthe en Jesslyn.
Het begin is wat onwennig, met slordige passes, moeilijke schoten en niet 100% scherp met verdedigen. Gelukkig scoren wij als eerste, maar heeft KVS ook een antwoord.
2e 10 minuten komen Robin en Isa er in voor Xander en Jesslyn, en wordt vooraf aangegeven zuiverder te passen en een tandje scherper te verdedigen.
Isa’s (bijna) 1e bal is direct een doelpunt (mooie binnenkomer) en is het startschot van hoge verdedigende en aanvallende druk op KVS. Passing blijft nog wel een aandachtspunt 😉.
Wij sluiten de 2e 10 minuten af met een 1-10 stand.
3e 10 minuten wisselen Xander voor Giel en Mirthe voor Jesslyn.
Aandachtspunt passing nog maar weer eens aangehaald, ook het goed zoeken naar wie de beste kans (dicht bij de korf) heeft.
Refleks komt op stoom en KVS komt eigenlijk niet goed meer tot spelen.
4e 10 minuten sluiten wij af met Giel, Xander, Isa en Mirthe. En spreken wij af met KVS dat zij met 5 mogen spelen.
Opdracht is om verdedigend vooral op de ballijnen te letten en dus ballen te ‘stelen’. Hoewel de E3 het probeert, blijkt het soms een lastige opgave 😅.
Ook tegen 5 tegenstanders blijven wij aanvallend snel onze korf op zoeken, verdedigen tegen 5 is wat lastiger maar er worden wel flink wat ballen gestolen.
De scheids fluit af bij 3-22.
Uiteindelijk een prima pot voor de diesels van de E3 😅.