13 mei 2020

F-jeugd

Klik op de afbeeldingen van de teams om meer te weten te komen over de F-pupillen

Refleks F1 Refleks F2

Wedstrijdverslag

 Alo F1 – Refleks F1

Zaterdag 26 maart 2022

In sporthal Ockenburg in het mooie Kijkduin begon vandaag om 13.00u de kampioenswedstrijd van de F1. Onder de bezielende leiding van Emile werden Tess, Jens, Vayenne, Feline, Jesslyn en Fedde klaargestoomd om te vlammen tegen de F1 van ALO. Alhoewel de spanning om kampioen te kunnen worden duidelijk merkbaar was, vonden alle kids al snel de concentratie om te beginnen aan de laatste wedstrijd in de zaal.

In de eerste 10 minuten was er plek ingeruimd voor Vayenne, Feline, Jens en Tess. Na het handen schudden werd het al snel 0-1 door Tess, maar al snel werd het 1-1. Na het missen van enkele kansen maakte Jens de 1-2. Niet lang daarna maakte ALO ondanks goed verdedigen toch de gelijkmaker. Aan het eind van het eerste kwart kwam ALO op 3-2. Ondanks vele kansen lukte het de F1 niet om gelijk te maken.

In het tweede kwart kwamen Jesslyn en Fedde er in voor Jens en Feline. Ook nu weer veel kansen die er ook nu weer niet in wilden. Gelukkig maakte Jesslyn toch snel de 3-3. We konden alleen niet lang genieten van deze stand, want ALO maakte al heel snel de 4-3. Tess maakte niet lang daarna de 4-4. Alleen direct nadat deze stand was bereikt, maakte ALO de 5-4. De kansen die wij misten, maakte ALO wel en zo kwam het tot 6-4 bij het rustsignaal.

In het derde kwart stonden Feline, Jesslyn, Jens en Fedde erin. Ook nu kregen we genoeg kansen, maar nu maakte Fedde de kans wel af en werd het 6-5. Jens maakte niet lang daarna de 6-6. Niet lang daarna werd het echter weer 7-6. Na een mooie aanval maakte Fedde de stand wederom gelijk, 7-7. Het spel werd wat slordig, maar ondanks dat toch de 7-8 door Fedde. Niet lang daarna werd het helaas toch weer 8-8. De 8-9 werd gemaakt door Jens middels een afstandsschot. Feline vergrootte de voorsprong, 8-10! Hiermee werd het derde kwart afgesloten. Nog één kwart te gaan!

In het allesbeslissende kwart stonden Jens, Feline, Vayenne en Tess voor de opgave om de voorsprong te behouden. Dat lukte ze ontzettend goed. Jens maakte vrijwel meteen de 8-11. En de 8-12 werd daarna snel gemaakt door Vayenne. Ondanks dat ALO er dus een sterspeler bij kreeg, liet de F1 zich niet van de wijs brengen en werd het 8-13 door Vayenne. De 9-13 kon echter niet voorkomen worden. Na mooi samenspel maakte niet lang daarna Feline de 9-14. De overwinning lonkte. Zeker nadat Vayenne via een snelle counter de 9-15 maakte. De 10-15 die ALO maakte zorgde er niet voor dat de F1 zenuwachtig werd. Integendeel. Feline maakte namelijk al snel de 10-16. Daarmee was de overwinning in de pocket en kon er een groot feest gevierd worden.

Er was door diverse ouders gezorgd voor cupcakes en medailles, waarmee het feest helemaal compleet was! Op naar het veldseizoen waarbij hopelijk weer gestreden kan worden om het kampioenschap!