3 maart 2020

Lid worden

Introductie K.V. Refleks

Voor een eerste kennismaking met korfbal en de vereniging Refleks hebben we wat zaken op een rijtje gezet om je een indruk te gegeven waar je aan begint indien je mocht besluiten lid te worden van onze vereniging.

Refleks is de enige korfbalvereniging in Rijswijk en wordt geheel gerund door vrijwilligers.

Voor de jeugd is er de commissie Jeugd Technische Commissie (JTC). De leden van de JTC regelen alle zaken voor jullie, zoals teamindelingen, trainers en scheidsrechters, trainingstijden, contacten met de korfbalbond en nog veel meer.

Voor de junioren en senioren is er de Technische Commissie TC.
De leden van de TC verzorgen net als de JTC alle zaken rondom het spelen van korfbal.

Korfbal is een teamsport waarbij de ploegen met een leeftijd van  10 jaar en ouder (vanaf D-jeugd)  in 2 vakken gespeeld wordt, met 2 jongens/heren en 2 meisjes/dames per vak.
Bij de jeugd tot en met 9 jaar wordt er met 4 spelers gespeeld, het zogenaamde 4-korfbal. Voor meer informatie kunnen jullie kijken op de website van KNKV.

Voor je besluit lid te worden mag je een paar keer meetrainen om te kijken of je korfbal echt wel een leuke sport vindt.

Leeftijdscategorieën  (peildatum is 1 januari)
Kangoeroeklup:  3 t/m 5 jaar
Pupil:  6 t/m 11 jaar
Aspirant:  12 t/m 15 jaar
Junior: 16 t/m 18 jaar
Senior: vanaf 19 jaar

Kleding voor de wedstrijden
Refleks-shirt, zwart sportbroekje voor jongens/heren, zwart rokje voor meisjes/dames, veld- en zaalsportschoenen. De Kangoeroes hoeven nog geen shirt te kopen. Zij spelen af en toe een toernooi waarvoor ze een shirt van de vereniging in bruikleen krijgen. Kleding is met korting te koop  via de webshop.

Trainingen
Van augustus t/m oktober en van april t/m juni trainen we op dinsdag- en vrijdagavond  op het veld.  Van november t/m begin maart trainen we in een zaal op dinsdag- en vrijdagavond.

Wedstrijden
Refleks speelt om de week op zaterdag op het  veld of zaal, de andere week wordt er bij de tegenstander gespeeld.
Voor senioren is er ook een zondag team.

Andere activiteiten
Buiten de trainingen en wedstrijden worden er nog allerlei andere activiteiten georganiseerd, zoals jeugdkamp, Sinterklaasfeest, knutselmiddagen, filmavonden, afsluitdag, feestavonden en nog veel meer.
Kijk hiervoor naar de verschillende  commissies.

Lidmaatschap
Het lidmaatschap wordt aangegaan voor minimaal een jaar. Het verenigingsjaar loopt van 1 juli tot en met 30 juni van het eerstvolgende jaar. Op 1 juli wordt het lidmaatschap stilzwijgend verlengd. Tussentijdse opzeggingen zijn mogelijk, maar een contributieverplichting blijft bestaan. Indien u voor het volgende seizoen op wilt zeggen is de opzegtermijn 30 dagen, dat wil zeggen voor 1 juni.
Opzeggen kan bij de secretaris via   secretaris@refleks.nl.

Verenigingstaken
Refleks is een vereniging die draait op vrijwilligers.
Daarom is er vereniging breed gekozen voor verenigingstaken per lid.
Voor meer informatie kunt u kijken op  verenigingstaken  of mailen met vrijwilligerszaken@refleks.nl

 


Ooievaarspashouders kunnen bij ons reductie krijgen op de contributie. Meer informatie over de Ooievaarspas kunt u vinden op  www.ooievaarspas.nl.
Of vraag informatie via  leden@refleks.nl

Nog vragen?
Stuur dan een mail naar  nieuwlid@refleks.nl
Direct inschrijven?  Download hier het inschrijfformulier (PDF)
Meer informatie? Download hier de flyer