COVID-19 besmetting oefenwedstrijd

Gisteren heeft het bestuur van z.k.v. De Meervogels ons op de hoogte gesteld van een positieve test op COVID-19 binnen De Meervogels selectie. Het betreft hier een speelster die de avond er voor een oefenwedstrijd heeft gespeeld tegen de Refleks selectie op het Refleks terrein (donderdag 13 augustus 20.00 uur aan de Schaapweg te Rijswijk).

Refleks heeft contact opgenomen met de GGD om voor deze situatie de richtlijnen nogmaals door te spreken en om advies te krijgen. De GGD heeft aangegeven dat onze selectiespelers en begeleiding niet in quarantaine hoeven en geen test hoeven uit te voeren. Zij vraagt aan ieder wel de komende 2 weken extra alert te zijn op klachten.

Alle directe betrokkenen bij de oefenwedstrijd zijn hierover ingelicht. Het bestuur vraagt alle andere aanwezigen die avond op het sportpark alert te zijn op klachten, ook al schijnt de kans op besmetting in dat geval zeer laag te zijn.

Het bestuur heeft aanvullend besloten de komende tijd voorzichtigheid extra in acht te nemen. Dit betekent dat het oefenprogramma voor de selectie deze week wordt afgelast evenals de driekamp bij z.k.v. De Meervogels voor onze A-jeugd. Het trainingskamp voor de selectie zal dit jaar niet plaatsvinden en de selectiespelers zullen de komende 2 weken geen training geven aan jeugdploegen.

We kijken allemaal uit naar een sportief en gezond korfbalseizoen. Dit kan alleen als iedereen de RIVM-richtlijnen respecteert en daarnaast vooral het gezonde verstand blijft gebruiken. Wij hebben daar richting onze leden alle vertrouwen in.

Het nieuwsbericht van z.k.v. De Meervogels is te lezen via deze link

Met vriendelijke groeten,

Bestuur Refleks