Het bestuurtje – April 2023

Beste Refleksers,

De zaalcompetitie van het seizoen 2022/2023 zit er alweer op. Diverse Refleks teams hebben het kampioenschap binnen weten te slepen. Wij feliciteren alle kampioenen met deze mooie prestatie! Refleks B1 heeft afgelopen zaterdag mogen deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap voor de B-Jeugd in de eerste klasse. Het Refleks publiek was weer in grote getalen aanwezig en de B1 heeft zich als een sterk team gepresenteerd. Wij kijken nu weer uit naar het tweede deel van het veldseizoen. De voorbereidingen zijn in volle gang!

Kantine en trainingscomplex

In de afgelopen zaalperiode zijn de onderhoudswerkzaamheden aan de kantine door gegaan. De dakramen van de kleedkamers zijn vervangen, waardoor we lekkages voorkomen. In het fusthok en in de keuken zijn nieuwe koelkasten geplaatst en tot slot is het vervangen van de elektriciteitskabels in de kantine afgerond.

Voorafgaand aan de eerste trainingen is het bestuur zelf met een aantal vrijwilligers ook bezig geweest met het op orde maken van de kantine, het terras en het materieel. Op dit moment zijn we nog bezig met het laten vervangen van de garagedeuren en het herstellen van de bank aan de gevel van de kantine.

Voor het komende veldseizoen vragen we jullie hulp om de kantine en het trainingscomplex netjes en toegankelijk te houden.

Sociale veiligheid bij Refleks

Het KNKV heeft op maandagavond 13 maart 2023 een bijeenkomst georganiseerd over Sociale Veiligheid bij korfbalverenigingen. Het Refleks bestuur is bij deze bijeenkomst vertegenwoordigd geweest. Het was een interessante avond waarin het belang van de vertrouwenspersonen, het aannamebeleid en de omgangsregels duidelijk naar voren is gekomen. Het protocol Gedragsafspraken van Refleks is op de volgende locatie te downloaden: Vertrouwenspersonen – Refleks. Wij werken eraan om dit document voor het nieuwe seizoen te updaten.

Als bestuur hebben wij het gevoel dat er binnen Refleks een gezond en veilig sportklimaat heerst. Indien er toch ongewenst (grensoverschrijdend) gedrag wordt vertoond, willen wij aanspraak op eenieder van jullie maken om dit te melden! Dit kan direct bij ons, maar dit kan uiteraard ook bij de vertrouwenspersonen.

Trainingspakken en nieuwe tenues

Afgelopen maand hebben wij helaas het slechte nieuws gekregen dat Masita failliet is gegaan. Vanuit het bestuur hebben we een separaat bericht gepubliceerd met deze mededeling. Ondertussen zijn wij vol goede moed op zoek naar een nieuwe leverancier. We kunnen in ieder geval weer met een schone lei beginnen en gaan de nieuwe leverancier zorgvuldig selecteren.

Missie en visie

In samenwerking met Haaglanden Beweegt zijn wij bezig met de organisatie van een workshop omtrent het vormgeven van de missie en visie van de vereniging. Wij willen graag goed vastleggen waar wij voor staan en waar wij in de komende jaren naartoe willen. De workshop die wordt georganiseerd is niet enkel voor het bestuur, maar hier mogen ook leden bij aanwezig zijn. Vanuit het bestuur zullen wij diverse mensen van de verschillende commissies benaderen om deel te nemen aan deze workshop. Mocht je hier zelf graag bij willen zijn, meld je dan via secretaris@refleks.nl

 

Sportieve groet,

Het bestuur