Het bestuurtje – Januari 2023

Beste Refleksers,

Afgelopen vrijdagavond, 6 januari 2023, hebben wij met elkaar het nieuwe jaar ingeluid tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsborrel in de Refleks kantine. Via deze weg wenst het Refleks bestuur ook alle leden die niet aanwezig konden zijn een gezond, sportief en succesvol 2023! Tijdens de nieuwjaarsreceptie heeft onze voorzitter, Marcel van Lith, de traditionele speech gehouden. Hierin heeft Marcel teruggeblikt op het afgelopen jaar. 2022 is een bewogen jaar geweest. We hebben de coronabeperkingen achter ons gelaten en kunnen weer genieten van het clubleven. De oorlog in Oekraïne werpt echter een donkere schaduw over het afgelopen jaar, met enorme prijsstijgingen als gevolg. Refleks staat er gelukkig goed voor en doet er alles aan om deze lijn ook in 2023 voort te zetten.

Nieuwe shirtsponsor: Janson Makelaardij

Tijdens de nieuwjaarsborrel hebben wij het heugelijke nieuws kunnen delen dat Janson Makelaardij zich aan Refleks verbindt als nieuwe shirtsponsor. Marcel van Lith en Jan Hoogenraad hebben het sponsorcontract tijdens de receptie officieel ondertekend. Jan Hoogenraad heeft daarnaast bekend gemaakt dat Janson Makelaardij ook de jeugdactiviteiten gaat sponsoren. Wij zijn erg blij dat Janson Makelaardij zich naast de bordsponsoring ook op deze manier aan Refleks heeft verbonden.

Regiobijeenkomst Haaglanden KNKV

In december is het Refleks bestuur vertegenwoordigd geweest bij de regiobijeenkomst Haaglanden van de KNKV. Tijdens deze bijeenkomst heeft een vertegenwoordiger van de KNKV het strategische plan voor 2023 gepresenteerd. In dit strategische plan wordt gesproken over het belang van ledenwerving, maar ligt de nadruk voornamelijk op het behoud van bestaande leden.

Daarnaast daagt het strategische plan ons uit om na te denken over de maatschappelijke rol die Refleks speelt binnen de gemeente. Wij zijn van mening dat de kracht van Refleks ligt bij het creëren van een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en plezier kunnen hebben. Dit geldt zowel voor alle spelende leden in het veld, maar ook voor alle andere betrokkenen die tijdens de diverse activiteiten met Refleks in aanraking komen. Het spelplezier resulteert uiteindelijk ook sportieve resultaten en dat is terug te zien in de wedstrijden!

De bijeenkomst was naast de presentatie van de KNKV ook bedoeld om ervaringen van de verschillende verenigingen uit te wisselen. De gemene deler hierin was dat alle verenigingen hebben ervaren dat de herstart na de coronabeperkingen lastig was. Vooral het invullen van de verenigingstaken is hierbij een aandachtspunt. Binnen Refleks worden de verenigingstaken weer steeds beter opgepakt, maar ook wij hebben nog een aantal openstaande vacatures: Vacatures – Refleks.

Vertrek trainer Refleks 1

Tot slot heeft Erwin Disselköter besloten om na dit seizoen te stoppen als hoofdtrainer van Refleks 1. Erwin heeft deze keuze gemaakt omdat zijn vrouw zwanger is. Wij vinden het jammer dat we Erwin al na één seizoen moeten laten gaan, maar zijn bovenal blij voor Erwin en zijn familie. Via deze weg willen wij Erwin en zijn vrouw hartelijk feliciteren met de zwangerschap!

Refleks 1 start komende zaterdag om 15.30 uur in de Schilp onder leiding van Erwin Disselkoter met een wedstrijd tegen Swift 1 uit Amsterdam. Het belooft een spannende wedstrijd te worden, dus zorg ervoor dat je erbij bent!

Sportieve groet,

Het bestuur