Het bestuurtje – mei 2023

Beste Refleksers,

Het is nog even wachten op echt lekker voorjaarsweer, maar de voorjaarscompetitie is inmiddels weer van start gegaan. Voor komende zaterdag 13 mei 2023 staat er een vol programma met thuiswedstrijden klaar. Hopelijk komen de Refleks Bowls leden ook richting het sportpark, want aanwezigheid van de bowls spelers staat garant voor mooi weer. Als kers op de taart wordt er komende zaterdag ook verse saté bereid! De opbrengsten van de verkoop zijn bestemd voor het Refleks Jeugdkamp. Wij kijken dus weer uit naar een sportieve en gezellige periode.

Openstaande vacatures vrijwilligers

Ondanks dat de voorjaarscompetitie net weer van start is gegaan, zijn de voorbereidingen voor afsluitdag alweer in volle gang. Wij zijn opzoek naar iemand die de organisatie van de afsluitdag structureel op zich wil nemen (Coördinator Afsluitdag). Deze vacature staat al langere tijd open. Deze persoon kan de diverse activiteiten gedurende deze dag structureren en ervoor zorgen dat iedereen optimaal kan genieten van een leuke dag. Mocht dit jaar voor jou iets te snel zijn, kan je jezelf ook alvast bij ons melden voor het komende jaar / de komende jaren.

Naast de hierboven genoemde vacature, zijn er meer functies waar wij dringend opzoek zijn naar vrijwilligers die een handje willen helpen. De vacatures zijn op de volgende locatie te vinden: Vacatures – Refleks. Eén andere vacature die wij nog willen uitlichten, is de vacature van de wedstrijdcoördinator. Dit is een cruciale rol, waarin je ervoor zorgt dat alle teams met genoeg spelers en reserves bij de wedstrijden verschijnen. Dit doe je natuurlijk niet allemaal alleen en wij zullen je begeleiden tijdens de eerste activiteiten die je hiervoor uit gaat voeren.

Indien de vacatures vragen oproepen, wees dan vrij om een bestuurslid aan te spreken. Ook als je bijvoorbeeld enkel een deel van de vacature wil vervullen, kunnen we daarover in gesprek gaan. Wij zijn blij met alle hulp!

Trainingspakken en nieuwe tenues

Dit onderdeel is ondertussen vaste prik geworden in het bestuurtje. Na het slechte nieuws over het faillissement van Masita, zijn wij vol goede moed opzoek gegaan naar een nieuwe leverancier. Het vastgelopen proces met Masita heeft ons geleerd dat het belangrijk is om het kiezen van een nieuwe kleding leverancier nog zorgvuldiger op te pakken. Hier hebben wij nu een nieuwe kans voor gekregen, die wij met beide handen aangrijpen. Wij voeren momenteel gesprekken met diverse sportkleding leveranciers, zodat we een goede vergelijking kunnen maken. Wij hebben onszelf tot eind mei gegeven om een nieuwe leverancier te selecteren.

Algemene punten van aandacht

Voor de komende periode hebben wij naast de hierboven gedeelde informatie, nog een aantal algemene aandachtspunten. Deze aandachtspunten zijn hieronder opgesomd:

  • Het is weer mogelijk om je in te schrijven voor bardiensten en het fluiten van wedstrijden. Let op: het uitvoeren van verenigingstaken is verplicht. Deel jij jezelf niet in, dan wordt je ingedeeld en verwachten wij jouw aanwezigheid.
  • De Algemene Ledenvergadering staat gepland voor 26 juni 2023 om 20.00 uur. Zet deze datum dus alvast in je agenda!
  • Er wordt op dit moment hard gewerkt om de vaste palen weer los te krijgen uit de grondputten in de velden. De verwachting is dat het probleem deze week verholpen moet zijn. Hiervoor zijn wij echter wel afhankelijk van de gemeente Rijswijk.
  • Het scorebord heeft het helaas begeven. De bedrading is verroest en wordt momenteel vervangen/hersteld.
  • We zorgen er met zijn alle voor dat onze kantine en onze velden schoon blijven. Afval hoort in de prullenbakken en als die vol zijn, kan je achter de bar een nieuwe vuilniszak pakken om de prullenbak te legen.
  • Indien je jouw lidmaatschap voor seizoen 2023/2024 bij Refleks wil opzeggen, dan heb je hier tot 1 juni 2023 de tijd voor.

Tot slot willen wij nog even terugkomen op de missie en visie sessie op woensdagavond 24 mei welke wij in het vorige bestuurtje hebben aangekondigd. Wil je hierbij zijn, maar heb je jezelf nog niet aangemeld, doe dat dan snel via: secretaris@refleks.nl

Sportieve groet,

Het bestuur