Het bestuurtje – oktober 2023

Beste Refleksers,

De eerste competitie van het seizoen 2022/2023 is alweer afgerond. Door de nieuwe competitie opzet voor de senioren, zijn er bij Refleks naast diverse jeugdteams ook al diverse senioren teams kampioen geworden. Wij feliciteren alle teams die het kampioenschap binnen hebben weten te slepen van harte met deze mooie prestatie. Na een zenuwslopende thuiswedstrijd tegen DES 1 is ook Refleks 1 kampioen geworden. Zonder de constante aanmoediging van de in grote getallen aanwezige supporters, was dit misschien niet gelukt!

Overleg diverse commissies

Tijdens de bestuursvergadering van oktober 2023 zijn afgevaardigde van alle commissies binnen Refleks aangeschoven om het seizoen 2023/2024 door te spreken. Er is een gezamenlijke jaarplanning gemaakt, wat ons in staat stelt tijdig te communiceren over belangrijke wedstrijden en toernooien, leuke jeugdactiviteiten of gezellige feestavonden.

Als nieuw communicatiemiddel test Refleks dit seizoen een nieuwe functie van WhatsApp, namelijk het gebruik van de Community. Deze community is in het vorige bestuurtje al kort aangekondigd. Voor dit seizoen is het de doelstelling om zoveel mogelijk leden/oud-leden lid te laten worden van de community. Om zoveel mogelijk betrokkenen te bereiken, worden de berichten dit seizoen zowel via de Teamgroepen als via de community gedeeld. Vanaf volgend seizoen is het de bedoeling dat de Teamgroepen onderdeel van de community worden, waardoor aankondigingen centraal gedeeld kunnen worden. Daarnaast blijft alle belangrijke berichtgeving gepubliceerd worden op de website en de social media kanalen.

Het grote voordeel van de community is dat ook leden/geïnteresseerde die niet in een team zitten, toe kunnen treden tot de community en dus bereikt kunnen worden door middel van de aankondigingen. Gebruik onderstaande link om lid te worden van de WhatsApp-community: https://chat.whatsapp.com/FGbdcEmRTqr3OK7nJwhRoJ.

Scheidsrechters

De scheidsrechter speelt iedere week een cruciale rol op alle sportvelden. Wij willen het belang van de scheidsrechter graag benadrukken. Zonder een scheidsrechter kan er simpelweg geen wedstrijd gespeeld worden. Bij Refleks behandelen wij iedere scheidsrechter met respect!

Tijdens de Week van de Scheidsrechter zijn diverse scheidsrechters door Refleks extra in het zonnetje gezet. Michel van Roon hebben wij in het bijzonder bedankt, aangezien Michel na ruim 37 jaar fluiten heeft besloten te stoppen. Via deze weg willen wij Michel nogmaals bedanken. Veel geluk in Zeeland en bij Refleks ben je altijd welkom.

Tot slot willen wij benadrukken dat wij als Refleks verplicht zijn om bondscheidsrechters te leveren bij wedstrijden in de regio. Als wij niet aan het minimum kunnen voldoen, dan volgt er een boete of in het ergste geval puntenaftrek. Momenteel is dit nog in orde bij Refleks, maar nieuwe aanwas van scheidsrechters is zeer gewenst. Als bondscheidsrechter volbreng je door wedstrijden te fluiten Refleks clubtaken, maar kan je ook een vergoeding krijgen voor het fluiten. Indien je hier meer informatie over wil, neem dan gerust contact op met één van de bestuursleden.

Samenwerking ERREA – Refleks

De afgelopen periode zijn de nieuwe trainingspakken en tassen uitgedeeld door de kledingcommissie. Er zijn nog een aantal trainingspakken en tassen die nog opgehaald moeten worden. De kledingcommissie informeert de desbetreffende leden hierover. Wil je liever zelf alvast een afspraak maken, mail dan naar kleding@refleks.nl. Leden die geen trainingspak en/of tas hadden besteld, maar dit alsnog willen doen, kunnen een bestelling plaatsen via de clubshop: Clubshop Korfbalvereniging Refleks – ERREA Sport Nederland. Naast de trainingspakken en tassen, zijn er ook andere leuke producten te koop. Kijk dus gerust rond, mogelijk staan hier leuke sinterklaas/kerstcadeaus tussen.

Naast de eerste levering van ERREA zijn wij verheugd te melden dat de wedstrijdtenues begin volgende week geleverd worden! Wij hebben hier met zijn alle lang naar uitgekeken, maar het is nu echt zover. Wij nodigen jullie allemaal uit op vrijdagavond 27 oktober 2023 om 20.30 uur in de Refleks kantine voor de onthulling van het nieuwe wedstrijdtenue! Indien je niet in de gelegenheid bent om er volgende week vrijdag bij te zijn, dan kan je het nieuwe tenue in actie zien tijdens de wedstrijd van het eerste voor de Haagse Korfbaldagen. Deze wedstrijd vindt plaats in de Schilp op zaterdag 28 oktober om 20.45 uur. Voorafgaand aan deze wedstrijd spelen ook Refleks A1 en Refleks G wedstrijden voor de Haagse Korfbaldagen.

De tenues worden in de komende periode aan alle leden uitgereikt. In een apart bericht informeert de kledingcommissie jullie over de uitgave van alle tenues. Het uitgeven van de tenues vergt enige voorbereiding, maar het doel is om alle teams voor de eerste competitie wedstrijd (11 november) in de zaal te voorzien van een nieuw tenue.

Evenementen & Communicatie

In de afgelopen maand is de Grote Clubactie van start gegaan. Dit is via diverse kanalen met jullie gedeeld. Wij hopen dat er weer veel loten verkocht worden. De volgende evenementen staan gepland voor de komende periode:

  • 26 oktober – Start Haagse Korfbaldagen
  • 28 oktober – Halloween feest
  • 29 oktober – Halloween kinderdisco
  • 4 november – Night at Refleks
  • 1 december – Sinterklaasfeest Refleks
  • 1 december – Thank Got It’s Friday: Sinterklaaseditie

Zet deze data alvast in je agenda en hou de website en/of social media kanalen in de gaten voor meer informatie over de komende evenementen.

Sportieve groet,

Het bestuur