Het Bestuurtje – september 2023

Beste Refleksers,

In augustus zijn bij Refleks de voorbereidingen op het nieuwe seizoen 2023/2024 van start gegaan. Ondertussen heeft ook het eerste speelweekend weer plaatsgevonden. Vele van jullie hebben wij weer op en rond het veld gezien. Wij hopen dat iedereen een fijne zomer heeft gehad en weer vol energie het seizoen 2023/2024 heeft afgetrapt! De eerste resultaten zijn in ieder geval overwegend positief: een goede start, is het halve werk! Wij kijken met veel vertrouwen uit naar het nieuwe seizoen en wensen jullie bij deze veel succes en bovenal veel plezier.

Het Refleks bestuur 2023/2024

De samenstelling van het bestuur is gewijzigd ten opzichte van het seizoen 2022/2023. Miranda Breman heeft eind vorig seizoen besloten te stoppen als bestuurslid. Wij bedanken Miranda voor haar tomeloze inzet de afgelopen jaren en zijn blij dat zij onderdeel blijft van de Technische Commissie. Het Refleks bestuur 2023/2024 bestaat uit de volgende personen:

 • Marcel van Lith – Voorzitter;
 • Herma Anthonijsz – Secretaris;
 • Paul Kraakman – Penningmeester;
 • Robbert Winkel – Voorzitter JTC;
 • Ruud Römer – Beheer kantine;
 • Marvin de Roode – Bestuurslid;
 • Stefan Helgers – Bestuurslid.

De bestuursleden kan je bij Refleks altijd aanspreken voor vragen, feedback of gewoon voor een praatje!

Refleks kantine

In de zomerperiode is hard gewerkt om de kantine en het terrein te onderhouden en op te ruimen. In de kantine is nieuw meubilair geplaatst en is een kinderhoek ingericht. Op het terras zijn nieuwe buitenbanken geplaatst en de banken aan de kantine zijn ondertussen gemonteerd. Daarnaast zijn de opslag garages opgeruimd en hebben we extra buitenstoelen geregeld.

Verder zijn wij in samenwerking met de gemeente Rijswijk bezig met het verplaatsen van de rookplek. Achter de kantine is een nieuw gebied ingericht waar in de toekomst gerookt kan worden. Op deze manier creëren we een volledig rookvrije sportomgeving. Het zwarte hek naast de kantine vormt momenteel nog een obstakel om de nieuwe rookplek in gebruik te nemen. De gemeente moet nog besluiten of het hek wordt verwijderd of dat er een deur in wordt gemaakt. De nieuwe rookplek kan naar verwachting na de zaalcompetitie in gebruik genomen worden.

Wij proberen ervoor te zorgen dat we een fijn complex hebben, waar veilig gesport en gerecreëerd kan worden. Hierbij hebben wij wel jullie hulp nodig. Voor het nieuwe seizoen doen wij dan ook wederom het verzoek om materiaal wat je gebruikt weer netjes op te ruimen na gebruik, afval in de afvalbakken te gooien en volle afvalbakken te legen.

Samenwerking Errea – Refleks

In de zomerperiode is de samenwerking met de kledingpartner Errea officieel beklonken. Na de laatste pasmomenten eind vorig seizoen hebben wij hard gewerkt om de officiële order te kunnen plaatsen. Wij bedanken bij voorbaat Jascha van Lith voor het opzetten van de samenwerking met Errea. Zoals het er nu naar uit ziet, kunnen wij hier de komende jaren de vruchten van plukken.

De sponsorborden langs het hoofdveld zijn geplaatst en de eerste kledinglevering is binnen. De trainingspakken en tassen verwachten wij uiterlijk in de week van 25 september aan de leden te kunnen overhandigen. Voor de verspreiding en het beheer van de kleding is ondertussen een kledingcommissie opgericht. In de komende periode kunnen jullie meer informatie verwachten over de kleding uitgave.

De levering van het wedstrijdtenue staat gepland voor eind oktober. Het doel is nog steeds om de zaalcompetitie in het nieuwe tenue te kunnen spelen.

Evenementen & Communicatie

Afgelopen zaterdag heeft de Refleks Seizoensopening plaatsgevonden. Het goede weer, de overwegend goede wedstrijdresultaten en de gezellige sfeer hebben gezorgd voor een mooie start van het nieuwe seizoen. Met bijna 100 verkochte hamburgerschotels was de Seizoensopening een geslaagd eerste evenement. Dit seizoen worden door de OC en de JOC wederom diverse activiteiten georganiseerd. De volgende evenementen staan gepland voor de komende periode:

 • 23 september – start Grote Clubactie
 • 30 september – Café het Paaltje
 • 28 oktober – Halloween feest
 • 29 oktober – Halloween kinderdisco

Zet deze data alvast in je agenda en hou de website en/of social media kanalen in de gaten voor meer informatie over de komende evenementen. Door het gebruik van diverse kanalen proberen wij alle mensen die betrokken willen zijn bij Refleks te informeren over clubaangelegenheden. Indien je het idee hebt dat je toch belangrijke informatie mist, dan kan je jezelf via onderstaande link toevoegen aan de eenzijdige Refleks appgroep. In deze appgroep kunnen enkel berichten door de beheerder gedeeld worden. Dit is bijvoorbeeld interessant voor niet spelende leden die de informatie in de team-appgroepen missen.

Gebruik deze link om lid te worden van mijn WhatsApp-community: https://chat.whatsapp.com/FGbdcEmRTqr3OK7nJwhRoJ.

In principe staat alle informatie ook op de website, maar via deze weg bieden wij een extra mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden.

 

Sportieve groet,

Het bestuur