Refleks in Oranje!

Afgelopen week namen elf uitblinkers van onze club deel aan de Korfbal Challenge in het Topsportcentrum, als spelers, coaches en teambegeleider. Zowel U17 als U15 wisten zich te kwalificeren voor de finale. U15 stond tegenover Tsjechië U17 en verloor helaas deze wedstrijd, maar hebben samen een hele knappe prestatie neergezet en sloten het toernooi af met een geweldige tweede plek. Gefeliciteerd Noa, Tess, Lianne, Luke en Finn met deze top prestatie.
Om 19.30 uur begon de wedstrijd van U17. Hoewel ze eerder in het toernooi al NoordWest hadden verslagen, zorgde de spanning van de finale voor een intens eerste kwartier, waarbij ze steeds een punt achterliepen. Maar bij 4-4 kwam de ommekeer, en U17 nam de leiding. Na het fluitsignaal mocht U17 zich de trotse winnaar van het toernooi noemen. Een speciale felicitatie aan spelers Jill Hollander, Eline Huesken en Sil van der Hoeven, coaches Richard Schouten en Matthijs Schouten, en teambegeleider Wouter Breman voor het behalen van de titel.
Na de wedstrijd nam U17 Oranjecoach Barry Schep het woord. Allereerst kondigde hij aan dat onze Eline Huesken de speelster van het toernooi was! Een geweldige prestatie waar we bij Refleks trots op zijn. Het kon dan ook niet anders dan dat Eline werd beloond met een plek in het nationale team U17. Bij de heren was het ook spannend, en als klap op de vuurpijl mag Refleks zich rijk rekenen met twee Oranje-spelers in U17. Sil van der Hoeven heeft ook een plekje veroverd in Oranje. Sil, van harte gefeliciteerd met deze uitmuntende prestatie.