Wedstrijdverslagen

wedstrijdverslag

Refleks 1 – Achilles 1

Één van de Haagse derby’s in deze poule en dat gelijk als eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Refleks heeft een uitdagende poule in de eerste klasse en het zal er elke week weer om gaan spannen wie met de punten naar huis mag gaan.
Het eerste begon sterk en kon goed mee met het tempo van de Achillianen. Ondanks het fysieke spel van de tegenstander stond Refleks goed zijn mannetje (of vrouwtje). Een gelijk opgaande wedstrijd, waar hard werd gevochten voor elk doelpunt resulteerde dan ook in een minimaal verschil bij rust.
De tweede helft ging door op dezelfde manier als de eerste was geëindigd en als je zou moeten vragen wie er aan het langste eind zou gaan trekken, zouden de kansen nog 50/50 zijn. Bij de stand van 10-10 veranderde deze 50/50 want na een gemiste strafworp en de nodige gemiste vrije kansen deed Achilles wel wat Refleks naliet, namelijk scoren. Met drie goals op rij keek Refleks in de slotfase tegen een achterstand aan die achteraf niet meer in te halen was. Een chaotisch einde en de benodige pech zorgde ervoor dat Refleks niet meer dichterbij kon komen en dat Achilles de eerste twee punten achter hun naam kon zetten. Eindstand 12-18.

Refleks 2- Weidevogels 4

Als je deze wedstrijd op het programma ziet staan zou je denken dat Refleks 2 de afgelopen jaren flink is afgezakt richting de kelderklasse. Afgelopen jaar zat promotie er helaas niet in voor het tweede team omdat de competitie niet uitgespeeld kon worden. Daarom moet Refleks 2 dit jaar genoegen nemen met een poule in de tweede klasse.
Na het jaarlijkse foto moment was het tijd voor de eerste competitiewedstijd. De scheids floot in en na 30 seconden had weidevogels de 0-1 op het scorebord staan. Refleks had niet lang nodig om de gelijkmaker te maken en dit was een voorbode van de vele goals die nog gingen vallen in de eerste helft. Het tweede ging door met scoren en dit resulteerde er in dat de scheidsrechter bij rust floot met een 16-6 in het voordeel van de Rijswijkers.
De tweede helft probeer je als ploeg de teugels strak te houden en het spel van de eerste helft voort te zetten, maar het percentage van de thuisploeg was de tweede helft stukken minder. De nodige pech en het tempo dat naar beneden ging zorgde niet voor veel spektakel. Het publiek zat nog te wachten op wat showmomenten, maar dit houdt het publiek nog van ons tegoed. Volgende keer meer spektakel, de eindstand was 24-11.

Het publiek bedankt, tot over twee weken!

Bart Noordermeer

ODO A3 – Refleks A3

Afgelopen zaterdag was het zover. 77 dagen nadat de A3 in de huidige samenstelling begon te trainen was er eindelijk de eerste officiële competitiewedstrijd.

Refleks A3 is waarschijnlijk het Refleksteam met de meeste diversiteit. Niet alleen is er binnen het team een aardig leeftijdsverschil, ook is het verschil in lengte tussen de kortste en de langste bijna 1 meter.
Dat je met hard werken en goed samenspel toch een heel eind kunt komen liet het team bij hun eerste wedstrijd meteen zien.
Onder leiding van aanvoerder Sjors begon de A3 de wedstrijd wat voorzichtig.
Ze waren duidelijk onder de indruk van de groot en sterk uitziende spelers van ODO en liepen al snel tegen een 1-0 achterstand aan.
Die achterstand werd gelukkig meteen daarna weggepoetst door Danique die met een technisch perfect schot liet zien dat ze niet voor niets de hele zomervakantie had doorgetraind.
Vrij snel daarna beloonde Maaike het harde werken van haar vak door de 1-2 er in te gooien en door prima doelpunten van Danique en Tyronnih bleef Refleks de voorsprong vasthouden.
Na het eerste kwartier bleef de stand heel lang zoals hij was. Het verdedigende vak met Ty, Maaike, Anne en Jeroen hield keurig stand en gaf de aanval van ODO geen enkele kans en in het andere vak regende het kansen onder aanvoering van Beau die de ene na de andere mooie pass uitdeelde.

Na de rust was de verbazing bij de tegenstander groot toen uitblinker Tyronnih gewisseld werd voor Niek (Refleks-B2).
Toen de eerste spanning er bij Niek echter af was, liet hij zien dat ook hij dit niveau prima aankan. Heel even dacht ODO nog een kans te maken door in de tweede helft de gelijkmaker te scoren.
Deze hoop was echter snel verdwenen toen Jeroen na een vlijmscherpe pass, vlak achter de korf een heerlijke beginbal scoorde.
Na de tactische wissels van Bas en Tyronnih besloot Bas om er met een subliem 7 meter schot een punt achter te zetten.
Ook ODO probeerde met een tactische wissel het verschil te maken, maar Julia liet met haar tomeloze inzet zien dat ze met gemak twee dames uit de wedstrijd kan lopen.
Tien minuten voor tijd scoorde Tyronnih nog een mooie one-hander en zo kon de A3 met een veilige marge van drie doelpunten de wedstrijd uitspelen.
Dat lijkt vaak gemakkelijk, maar je moet het dan nog maar wel even doen. Het hele team speelde geconcentreerd en vol inzet de wedstrijd uit en dwong ODO steeds meer tot het maken van fouten.
De eindstand van 6-8 was dan ook meer dan verdiend.

Beste Sjors, Danique, Maaike, Anne, Julia, Bas, Beau, Jeroen en Tyronnih. Dank jullie wel voor deze mooie seizoensstart, dat er nog meer van dit soort mooie wedstrijden zullen volgen.

Alex Blom

Refleks F1 – Twist F1

De eerste echte wedstrijd van het seizoen. Vorige week geoefend tegen Fortuna en ondanks de harde regen was het een leuke oefenwedstrijd en hadden de F-jes de winst mee naar huis genomen en zelfs 12 doelpunten gemaakt.

Voor de wedstrijd werd de teamfoto gemaakt en kregen ze van Jill een leuke warming-up. Na een paar keer warm schieten begon dan echt de wedstrijd. De coaches gaven de kids nog snel wat tips mee..bij je tegenstander blijven..je handen omhoog doen als de tegenstander de bal heeft..met 1 hand gooien, vrijlopen, op de goede korf schieten en natuurlijk veel plezier maken! Wat moeten de kids eigenlijk toch veel onthouden in zo’n wedstrijd!!

Dit jaar zijn er 2 kids die vorig jaar al in de F zaten, namelijk Fiene en Xander. Fedde en Tess zaten vorig jaar in de Kangeroetjes en zijn er nu bijgekomen. Vandaag hebben we ook nog een reserve speler, namelijk Chiara.

De scheids vertelt op welke paal ze moeten scoren en ze kiezen allemaal een tegenstander uit en de wedstrijd begint! In het begin gaat het nog redelijk gelijk op. Twist maakt de 1e 2 doelpunten maar dan komt Refleks terug en maakt het 1e doelpunt van het seizoen! Het is wel even wennen allemaal, want oh ja, je moet ook nog verdedigen als je eigen aanval geen doelpunt maakt! En dat vergeten we nog wel eens en daardoor heeft Twist veel kansen achter elkaar en gaan er ook wel paar doelpunten in en stond Twist ineens met paar doelpunten verschil voor. Maar wat dus een regel is, dat als er 5 doelpunten verschil zijn, dat je dan een extra speler in mag zetten. Dus kwam bij ons Chiara erin en daardoor kon Refleks iets beter de bal overpassen naar elkaar en ook tot doelpunten komen.

In de rust gaven de coaches, Jill, Lindsay en Mischa goede aanwijzingen aan de kids en zo ging Refleks weer verder met de wedstrijd. Twist had het wel iets moeilijker doordat wij een extra speler hadden maar toch bleven ze wel doelpunten maken. Refleks had wel veel kansen, maar waar vorige week bijna alle doelpogingen erin vlogen, hadden we nu meer pech en gingen ze vaak net mis. Dus helaas was de eindstand 7-11 geworden maar aan de strijd lag het niet want ik heb bijna alle kinderen zien vallen en duiken naar de bal om in balbezit te komen.
Na de wedstrijd werden er nog strafworpen genomen, en die wist Refleks wel te winnen met 6-3! Al met al was het een leuke 1e wedstrijd. Volgende week gaan de Fjes naar Achilles uit en nemen ze deze ervaring weer mee naar die wedstrijd!

Yvette ( moeder van Tess )