Agenda
15-12 Kerstukjes maken
22-12 Café het paaltje - Gourmetten
29-12 Oliebollen verkoop
05-01 Nieuwsjaarsreceptie
Overzicht >>
 

Wedstrijden deze week
Zaterdag 15-12
TijdWedstrijd
09:00 Meervogels/F?ca E2 - Refleks E3
09:15 Refleks E2 - Avanti/Flexcom E2
09:15 Refleks E4 - ALO E4
09:15 Refleks E1 - Tempo E1
10:15 Refleks C1 - Tempo C2
11:15 Refleks B1 - ONDO (G) B1
12:00 LYNX D1 - Refleks D2
12:15 Refleks A2 - Avanti/Flexcom A3
12:15 Refleks C2 - Excelsior (D) C2
13:00 Die Haghe D1 - Refleks D1
13:00 LYNX F1 - Refleks F2
14:05 Dijkvogels B2 - Refleks B2
16:10 DES (D) A1 - Refleks A1
Zondag 16-12
TijdWedstrijd
11:30 Fortuna 4 - Refleks 3
13:20 Swift (A) 3 - Refleks 4
14:00 Ten Donck 4 - Refleks 6
 
 
 
 
 
20-11-2018Vernieuwde spelregels

Met het zaalseizoen voor de deur zag het KNKV de noodzaak om een aantal regels aan te scherpen en ook nieuwe regels toe te voegen. Hieronder staan alle wijzigingen (vet gedrukt) genoemd, met tekst en uitleg. 

Een niet aanwezige speler in het veld brengen; kost nu een wissel.

In het verleden heeft het KNKV een regel toegevoegd welke als volgt luidt: 
Wanneer een ploeg een speler niet heeft opgesteld of wegens een geldige reden (ongeval of inclompete andere ploeg) heeft laten uitvallen, heeft zij te allen tijde het recht die speler in het veld te doen komen in het vak waar hij behoort. 

Deze regel was oorspronkelijk bedoeld om een speler die nog onderweg was, op het moment van de aanvang van de wedstrijd, de gelegenheid te geven direct het veld in te kunnen stappen na aankomst. (kost dus geen wissel) Later is deze regel op een andere wijze uitgelegd, waardoor hiermee werd gesjoemeld en spelers, zonder dat een wissel noodzakelijk was, direct op de juiste plek in het veld konden worden gezet waar men dat nodig achtte. Uiteraard wil de bond hier vanaf. Hierom is deze regel als volgt aangescherpt:

  1. Als een speler direct voorafgaand, of bij aanvang, van de wedstrijd op de accommodatie aanwezig is, moet hij als aanwezig worden beschouwd. Bij inbreng van die speler, kost dit dus een wissel.
  2. Als er voldoende spelers aanwezig zijn om een voltallige ploeg in het veld te brengen, dan is het niet toegestaan om een incomplete ploeg in het veld te brengen. 

 

Regel 2 zorgt er dus ook voor dat het  inbrengen van een nieuwe speler altijd een wissel kost wanneer deze in een volledige ploeg wordt ingebracht. 

Verlenging bij beslissingswedstrijden

In dit proces zijn er een tweetal zaken gewijzigd. Wanneer er een beslissingswedstrijd wordt gespeeld en de stand is na de reguliere speeltijd gelijk, wordt er verlengt. De verlenging wordt gespeeld met dezelfde speelrichting als de tweede helft.  Wanneer de verlenging eindigt in een gelijkspel en de Golden Goal van toepassing is wordt er niet van spelrichting gewisseld.

Test in het topkorfbal: Wisselen in een nieuwe vorm!

Mocht je binnenkort een keer gaan kijken bij een Hoofdklasse- of Korfballeague wedstrijd, kijk dan niet raar op als het wisselen net even anders gaat dan je gewend bent. Dit zaalseizoen wordt er bij wijze van proef een wisselvak uitgeprobeerd. Wat houdt dit in? Naast het veld, vlakbij de jurytafel, wordt er een klein vak aangegeven waarin de vervangende speler dient te staan. Op deze manier kan de scheidsrechter en juryvoorzitter goed controleren of de speler klaar staat. Als dit niet het geval is wordt hij bij het eerst volgende fluitsignaal niet gewisseld. Er kan pas een wissel plaatsvinden wanneer hij in dit vak staat. 

Mocht de proef een succes zijn dan gaan we dit wellicht binnen een paar jaar ook terug zien bij de wedstrijden van Refleks 1. 

Privacy wetgeving

Wanneer je een gele of rode kaart kreeg werd dit vermeld op de site van het KNKV. Met ingang van dit zaalseizoen is dit veranderd. Vanwege de privacy wetgeving worden deze zaken niet meer vermeld op de website. Dit wordt voortaan intern afgehandeld zonder inzicht van buiten af. Voor de club blijft het wel inzichtelijk. 

 


<< Terug
 
E-mailadres:

Wachtwoord:

Blijf ingelogd
Wachtwoord vergeten?

BestUURtje
Log in om de keek op de
week te lezen.

Verjaardagen
17Stefan Helgers(22)
17Miranda Breman(50)
19Goof Maljaars(9)
21Ghizlan Bouzhou(16)
22Mirjam Heesterman(46)

Volg Refleks via facebook.com/kvrefleks Volg Refleks via twitter.com/kvrefleks