Agenda
07-09 pubquiz
Overzicht >>
 

Wedstrijden deze week
Er zijn geen wedstrijden
deze week.
 
 
 
 
 
14-05-2019Wedstrijdverslag ONDO D2 – Refleks D2
Afgelopen zaterdag stond, na twee vrije weekenden in verband met de meivakantie, eindelijk weer een competitiewedstrijd op het programma. 
 
Na de eerste wedstrijd tegen Achilles D1 verloren te hebben, waren wij als ouders benieuwd hoe de tweede wedstrijd zou verlopen. Voorafgaand aan het tweede deel van het veldseizoen waren velen van ons enigszins bezorgd over de poule-indeling. De D2 was toch een stuk hoger ingedeeld dan in de zaal én we moesten tegen een ploeg spelen waar de D1 in de zaal tegen had gespeeld. 
 
De wedstrijd tegen Achilles verliep eigenlijk best goed. Dus, met goed vertrouwen gingen we op bezoek bij ONDO (“Op Naar De Overwinning”) in ’s-Gravenzande. Het was al gezellig druk op het veld van ONDO én bij de ingang konden alle vaders nog een plantje voor moeders kopen, voor het geval dit nog niet gedaan was.
 
Het Refleks-publiek kon zich voor de wedstrijd van de D2 al even opwarmen met de wedstrijd van Refleks D3. De D3 zette een nette prestatie neer door zich van een achterstand terug te vechten naar een verdiend gelijkspel.
 
Iets later dan gepland begon de wedstrijd van de D2. De D2 begon meteen sterk. De eerste aanval was erg actief en speelde in hoog tempo de bal rond. Veel schotkansen en doorloopballen typeerde het aanvallende spel van de D2. Helaas beloonde de D2 zichzelf niet met (veel) doelpunten, maar het spel liet wel zien dat de D2 dit seizoen grote stappen gemaakt heeft. 
 
Verdedigend had de D2 nog wel moeite met het eenzijdige en langzame spel van ONDO. ONDO speelde veel op de doorbraak wat uiteindelijk veel succes bleek te hebben.
 
Na de rust sloeg ONDO een gat van 3 punten, maar dat leek de D2 niet te deren. Met een aantal mooie acties kwam de D2 helemaal terug in de wedstrijd. Tien minuten voor tijd maakte de D2 de verdiende gelijkmaker: 7-7, want verdedigend zat het spel goed in elkaar en aanvallend bleef de D2 doorgaan met afwisselende en snelle aanvallen. Zou het dan toch nog lukken? Niets is onmogelijk in de sport, dat hadden de voetbalwedstrijden van afgelopen week wel uitgewezen.
 
Vijf minuten voor tijd kwam ONDO helaas toch weer voor door kort na elkaar de 8-7 en 9-7 te maken. De weerstand was gebroken en de D2 berustte in het feit dat zij deze wedstrijd, waarin bij vlagen leuk korfbal werd getoond, niet zouden winnen. 
 
De D2 heeft ook deze wedstrijd laten zien dat zij niet onder doet voor de tegenstanders in de poule. Ik ga er van uit dat de ploeg zeker nog wel punten gaat halen als zij zo blijven spelen!
 

<< Terug
 
E-mailadres:

Wachtwoord:

Blijf ingelogd
Wachtwoord vergeten?

BestUURtje
Log in om de keek op de
week te lezen.

Verjaardagen
20Remco van der Hoeven(43)
22Esmee van Wanrooij(10)
22Eva Kraakman(13)
24Aad Offerman(76)
24Remco Nunnikhoven(37)

Volg Refleks via facebook.com/kvrefleks Volg Refleks via twitter.com/kvrefleks