5 maart 2022

Veelgestelde vragen Reflekskamp

Refleks Jeugdkamp 2023

 1. Wat is het Refleks Jeugdkamp?
  Het Refleks jeugdkamp is een jaarlijks terugkerend kamp, waarbij er allerlei activiteiten georganiseerd worden. Hierbij staan plezier en veiligheid bovenaan.
 2. Voor wie is het Refleks Jeugdkamp bedoeld?
  Het kamp is bedoeld voor alle spelende jeugd van Refleks in de leeftijd van A t/m F.
 3. Wanneer vindt het kamp plaats?
  Dit jaar zal het kamp plaatsvinden van zondag 9 juli tot en met vrijdag 14 juli 2023.
  Dit is dus in de eerste week van de zomervakantie.
 4. Wat zijn de vertrek en terugkomst tijden?
  Het plan is om zondag 9 juli om 17.00 uur vanaf de Refleks kantine te vertrekken. Op vrijdag 14 juli is de verwachte terugkomtijd rond 18.00/18.30 uur bij de Refleks kantine.
 5. Waar zal het kamp dit jaar plaatsvinden?
  Dit jaar keren wij terug naar kampaccommodatie Land van Kleef in Loon op Zand.
  Hier zijn wij in 2022 geweest en staat garant voor een topkamp!! Voor een impressie, bekijk de website: Land van Kleef
 6. Wat zijn de kosten van het kamp?
  De kosten van het kamp bedragen €200 euro. Hier zit alles bij inbegrepen (vervoer, verblijf, eten, drinken, enz). Uw kind hoeft geen eigen geld mee te nemen! Wij zorgen voor alles!
 7. Hoe zijn de slaapvertrekken ingedeeld?
  De kinderen zullen op basis van teams op de slaapzalen ingedeeld worden. Soms worden teams samengevoegd; hierbij wordt uiteraard rekening gehouden met leeftijd. De A en B kunnen dus samen op een zaal liggen, maar nooit de F en A, bijvoorbeeld.
  Dames en heren slapen gescheiden.
 8. Wie gaan er als leiding mee op kamp?
  De leiding zal op korte termijn, stuk voor stuk bekend en voorgesteld worden door middel van een mini interviewtje. Er gaat een aantal leiding voor het eerst mee. De overige leiding zijn al vaker mee geweest en hebben ruim voldoende ervaring.
 9. Hoe gaat het kamp in zijn werk?
  Op kamp zullen er drie groepjes leiding zijn, die per dag een leuk programma voorbereiden voor een bepaalde leeftijdsgroep. Per dag zullen de kinderen per leidinggroep veranderen, zodat alle kinderen en alle leiding met elkaar leuke activiteiten zullen doen. Bijvoorbeeld, de A en B zal op zaterdag leidinggroep 1 hebben, op zondag leidinggroep 2, etc, etc… Er staat dus geen vaste leiding op een bepaalde leeftijdsgroep.
 10. Wat kunnen de kinderen op kamp verwachten aan activiteiten?
  Het programma blijft natuurlijk nog even een verrassing, maar wij garanderen een diversiteit aan spellen en activiteiten, gericht op elke leeftijdsgroep. Denk hierbij aan onder andere bosspellen, diverse sporten en buitenactiviteiten.
  Ook zal er voldoende “relaxmomenten” ingepland worden, waarbij de kinderen tijd voor zichzelf hebben. Uiteraard nemen we korfbalpalen mee, voor hen die een balletje willen schieten, maar de nadruk op kamp zal niet op korfbal liggen.
 11. Hoe gaan we om met kinderen die medicijnen gebruiken?
  Op kamp is er 1 persoon die alle eventuele medicatie van de kinderen bijhoudt en verstrekt. Deze persoon zal voor kamp met de betreffende ouders contact opnemen omtrent het gebruik van deze medicijnen.
  Zelfs iets relatiefs onschuldigs als een paracetamol wordt alleen door deze persoon verstrekt (en bijgehouden), zodat een kind niet per ongelijk te veel medicijnen krijgt.
  Deze medicijnen zullen bij vertrek verzameld worden en apart van de kinderen bewaard worden.
 12. Hoe kunnen ouders hun kinderen bereiken op kamp (in geval van nood)?
  Ouders kunnen (in geval van nood) hun kinderen bereiken via de kampcommissie.
  Deze contactgegevens zullen op korte termijn bekend gemaakt worden. Wij zullen de kinderen goed in de gaten houden. Mocht er iets met een kind aan de hand zijn (zoals bijvoorbeeld heimwee of iets anders) dan zullen wij u contacten. Uiteraard zullen er regelmatig filmpjes en foto’s via de social media gedeeld worden, zodat het thuisfront op de hoogte blijft van wat er allemaal op kamp gebeurd!
 13. Waar kan ik terecht met overige vragen?
  Voor overige vragen kunt u een mail sturen naar jeugdkamp@refleks.nl

U kunt natuurlijk ook iemand van de kampcommissie aanspreken.
De kampcommissie bestaat uit Robert Anthonijsz, Matthijs Schouten en Maxime Schouten.