Wedstrijdverslagen 10 oktober

wedstrijdverslag

Het is dinsdagavond 13 oktober. Ik heb net de persconferentie geluisterd en de nieuwe maatregelen leveren één voordeel op: in plaats van te racen naar de training heb ik nu tijd om de wedstrijdverslagen van afgelopen zaterdag te schrijven.

Drie dagen later en ik ben eindelijk opgedroogd. Na vorige week dachten we één zekerheid te hebben: slechter weer kan het niet worden. Nou dat kon dus wel…

Nieuwe wedstrijden, nieuwe kansen. Na vorige week voor het eerst een nulpunten weekend te hebben gehad, waren we nu vastbesloten om vier punten mee terug te nemen naar Rijswijk.

Refleks 2 – Excelsior 2
Speelronde 6 van de veldcompetitie en na vorige week is Refleks 2 nu helaas nummer 2 op de ranglijst. Vandaag zorgen dat het tweede nummer 2 blijven en hopen dat Achilles zo snel mogelijk punten laat liggen. Er wordt gespeeld tegen Excelsior 3: een mix van jonge spelers en spelers die bijna met korfbalpensioen gaan.

De scheidsrechter had beter ook al met scheidsrechterspensioen kunnen gaan, maar dat terzijde. Aan het begin van de wedstrijd was het zowaar droog. Geen livestream en geen supporters, althans zo leek het. Stiekem zat supporter Fleksie de Beer met begeleider Matthijs (of was het andersom) in de dug-out om Refleks vandaag aan te moedigen. En dat had Refleks nodig. De wedstrijd begon goed voor Refleks en dit resulteerde in 2/3 punten voorsprong in de 1e helft. Daarna verliep het wat stroever. Refleks draaide goede aanvallen, maar de ballen vielen net niet. Excelsior produceerde een aantal droge schoten en kwam dichterbij.

Helaas is het geheugen van Fleksie de Beer niet zo goed dat hij alle doelpunten op volgorde kon onthouden. Wat hij wel zag, was dat Cynthia haar tegenstandster keer op keer de bosjes van Des instuurde en minstens 6 stippen had moeten krijgen. Helaas zat Cynthia keer op keer in de dode hoek van de scheids en floot hij er niet voor. Het einde werd nog spannend, maar gelukkig besliste Mandy de wedstrijd door koelbloedig een stip af te ronden. Refleks 2 speelde de wedstrijd zakelijk uit en de 14-13 overwinning was binnen.

Refleks 1 – RWA 1
15. Was dat het aantal doelpunten deze wedstrijd? Nee, de hoeveelheid millimeter neerslag die deze zaterdag viel in Poortugaal. En dat is behoorlijk veel kan ik u vertellen. Gelukkig zit het publiek lekker thuis achter de livestream. Een livestream inclusief commentaar die ons het gevoel geeft alsof we in de Korfballeague spelen.

En ondanks de barre omstandigheden begint Refleks 1 vol goede moed aan de wedstrijd. RWA opent weliswaar meteen in hun eerste aanval de score, maar wij weten in onze eerste (Jascha) én tweede aanval (Matthijs) te scoren waardoor we op een 2-1 voorsprong komen. Na tien minuten spelen weten we één ding zeker: slechter dan de oefenwedstrijd gaat het niet worden. En dat is meteen een memorabel moment, omdat ons 3e doelpunt gemaakt wordt door Martijn, die vandaag zijn debuut maakt in Refleks 1. Stoppen op je hoogtepunt moet hij gedacht hebben, aangezien hij zich vlak voor rust blesseert en zich moeten laten wisselen voor Jeffrey. Nee hoor Martijn, je deed het supergoed en we hopen dat de blessure meevalt!

Terug naar de wedstrijd. De eerste helft gaat qua spel gelijk op. Toch loopt RWA uit naar drie punten verschil met rust, onder meer door een aantal bizarre schoten vanaf de zijlijn, iets waar ze patent op lijken te hebben. Na rust vechten we ons terug en schiet Matthijs ons op gelijke hoogte (10-10). Als Jennifer met een goede vrije bal ons meteen daarna met nog 16 minuten te spelen op voorsprong schiet, willen we er op en er over. Aan ‘het publiek’ kan het in elk geval niet liggen, want Refleks 2 en natuurlijk Fleksie schreeuwen ons door de wedstrijd heen. Helaas lukt het niet. RWA herpakt zich en speelt in de slotfase net wat slimmer, waardoor ze toch weer voor komen. Uiteindelijk fluit de scheids af bij 16-13 voor RWA.

Stand van zaken na zes wedstrijden: 3 punten en een 7e plaats. De laatste weken spelen we goede wedstrijden, maar lukt het ons steeds net niet om die winst over de streep te trekken. Wel werken we keihard voor elkaar en is de sfeer goed, dus we gaan de volgende wedstrijd gewoon weer knallen.

Maar ja…… de volgende wedstrijd???? Wie weet wanneer die is, mag het zeggen. Na de persconferentie van dinsdagavond een hoop onzekerheid: was dit de laatste wedstrijd van het jaar of meteen van het hele seizoen? Gaat de zaalcompetitie door? Zien we elkaar nog de komende weken of moeten we iedereen alvast een fijne kerst wensen…… we weten het niet. Wat we wel weten is dat op het moment dat we weer een wedstrijd mogen spelen de selectie van Refleks weer haar uiterste best gaat doen om de punten binnen te halen.

Renate van Zoelen